Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Hur kan man använda Cirkelmodellen?

Publicerad:2021-05-02
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf
Pär Sahlin

Pär Sahlin, lärare och läromedelsförfattare, du har designat Skolportens digitala kurs Cirkelmodellen – introduktion. 

Vem riktar sig den digitala kursen till?

– Den här digitala kursen riktar sig främst till lärare i grundskolans årskurs 4-9 som arbetar med skrivande på något sätt i sin undervisning. Utbildningen vänder sig till både lärare utan förkunskaper om cirkelmodellen och till lärare som är bekant med arbetssättet, men som vill lära sig mer.

Vad får deltagarna med sig?

– Kursdeltagarna får en grundläggande kurs i vad cirkelmodellen är för något, vilken forskning den bygger på, och vad cirkelmodellen innehåller rent teoretiskt.

– Tyngdpunkten ligger sedan på att få med sig ett praktiskt exempel, där jag ledsagar kursdeltagaren i hur jag i min egen undervisning skulle bygga upp ett helt arbetsområde kring cirkelmodellen. Och parallellt med detta får läraren göra samma sak och börja planera för ett eget arbetsområde. När kursen är genomförd har deltagaren fått ett praktiskt exempel, kanske till och med en hel planering färdig så att man kan börja på en gång.

Av John Miller

Pär Sahlins kurs 

Kursbild till Cirkelmodellen - introduktion
Cirkelmodellen – introduktion
Med Pär Sahlin

Hur arbetar du med att stötta elevernas skrivande av olika texttyper? I kursen Cirkelmodellen kan du arbeta praktiskt med genrepedagogiskt skrivande utifrån modelltexter. I film och text presenterar Pär Sahlin information, mallar och konkreta uppgifter för din undervisning. Med flexibel start och tydligt upplägg kan du studera, repetera och testa i klassrummet. Kursintyg ingår!

Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev