Hoppa till sidinnehåll
Forskning

Ledare: En andra chans

Publicerad:2021-05-14
Uppdaterad:2023-08-31
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman
Moa Duvarci Engman, chefredaktör Skolportens magasin. Foto: Johan Marklund 

SVERIGE HAR OMKRING en miljon vuxenstuderande och av dem är drygt 400 000 inskrivna på komvux. Det är fler än antalet elever i gymnasieskolan.

Coronapandemin har slagit hårt mot de elever som tvingats till distansundervisning under året som gått, däribland många vuxenstuderande.

Samtidigt har vuxenutbildningen under lång tid kämpat med andra utmaningar, som politiskt ointresse, ojämn kvalitet och bristande likvärdighet, samt brist på relevant forskning inom området.

Men flera satsningar inom vuxenutbildningen är på gång som ska ge eleverna bättre möjligheter till en andra chans. Läs mer i vår temaartikel om komvux i förändring i nya numret av Skolporten!

Här hittar du också en stor intervju med den kanadensiske skolforskaren och psykologen Steven Katz, om varför professionellt lärande i skolan är så svårt – och samtidigt så viktigt.

Moa Duvarci Engman, chefredaktör Skolporten


Skolportens magasin – ute 14 maj 2021!

Tema: Komvux i förändring

Inte redan prenumerant? Missa inte kampanjpriset:

2 nr av Skolporten för prova-på-priset 99 kr!

Prenumerera

Prenumeranter läser hela arkivet digitalt utan kostnad! Ladda ner Skolporten i App Store eller Google Play

Stockholm

Undervisa i Artificiell intelligens

Välkommen till Skolportens konferens för dig som planerar att undervisa i det nya gymnasieämnet artificiell intelligens. Ta del av aktuell forskning som utgår från ämnets syftesbeskrivning, och få praktiska verktyg som hjälper dig att planera och genomföra kurserna. Innehållet är även intressant för dig som vill veta mer om AI i samband med undervisning generellt, samt för dig som undervisar inom vuxenutbildningen.
Läs mer & boka
Gy–Vux
3 okt

Högläsning i förskolan

I den här kursen med kursledare Ann S. Pihlgren får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så språkutvecklande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev