Hoppa till sidinnehåll
Forskning

Ledare: En andra chans

Publicerad:2021-05-14
Uppdaterad:2023-08-31
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman
Moa Duvarci Engman, chefredaktör Skolportens magasin. Foto: Johan Marklund 

SVERIGE HAR OMKRING en miljon vuxenstuderande och av dem är drygt 400 000 inskrivna på komvux. Det är fler än antalet elever i gymnasieskolan.

Coronapandemin har slagit hårt mot de elever som tvingats till distansundervisning under året som gått, däribland många vuxenstuderande.

Samtidigt har vuxenutbildningen under lång tid kämpat med andra utmaningar, som politiskt ointresse, ojämn kvalitet och bristande likvärdighet, samt brist på relevant forskning inom området.

Men flera satsningar inom vuxenutbildningen är på gång som ska ge eleverna bättre möjligheter till en andra chans. Läs mer i vår temaartikel om komvux i förändring i nya numret av Skolporten!

Här hittar du också en stor intervju med den kanadensiske skolforskaren och psykologen Steven Katz, om varför professionellt lärande i skolan är så svårt – och samtidigt så viktigt.

Moa Duvarci Engman, chefredaktör Skolporten


Skolportens magasin – ute 14 maj 2021!

Tema: Komvux i förändring

Inte redan prenumerant? Missa inte kampanjpriset:

2 nr av Skolporten för prova-på-priset 99 kr!

Prenumerera

Prenumeranter läser hela arkivet digitalt utan kostnad! Ladda ner Skolporten i App Store eller Google Play

Stockholm

Företagsekonomi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i företagsekonomi! Konferensen berör bland annat: Gy25 – vad ändras och varför?, att undervisa i företagsekonomi med ett brett hållbarhetsperspektiv, att kommunicera hållbarhet, undervisning i entreprenörskap – hur och varför? Delta på plats i Stockholm 21 november eller via webbkonferensen 28 november–20 december! Sommarerbjudande: 15% rabatt på din bokning när du anger rabattkod SOMMAR i bokningsformuläret!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
21 nov

Rättssäker betygssättning

Förbättra din förmåga att sätta likvärdiga och rättssäkra betyg genom en handfast kurs som leds av betygsexperterna Per Måhl och Bo Sundblad. Tillgång till kursen i 6 månader och kursintyg ingår! KAMPANJPRIS: 599 kr t.o.m. 15 augusti.
Mer info
Åk 4–Vux
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev