Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Brott"

Visar sida 1 av 302

Kunskap om våld avgörande för rätt bemötande

4 december
Undersökningens resultat visar att kunskapsluckor och utbildningsbehov om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer varierar stort. Det finns dock behov av såväl grundläggande som fördjupande utbildning inom området. Flera av de kunskapsluckor som identifierats gäller våldsutsatta i särskilt utsatta livssi-tuationer såsom äldre kvinnor, flickor och kvinnor med funktionsnedsättning samt hbtqi-personer. (pdf)

 Kunskap om våld avgörande för rätt bemötande

1 december
För att stärka yrkesverksammas kunskaper om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer lämnar Jämställdhetsmyndigheten flera förslag på åtgärder Bland annat bör kunskaper om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer inkluderas i grundutbildningar inom gymnasieskolan och Komvux, med särskilt fokus på vård och omsorg. (pdf)

Forskningen visar på flera effektiva insatser mot gängkriminalitet bland unga

1 december
De senaste åren har skjutningar och sprängningar blivit alltmer uppmärksammade i Sverige. Organiserad brottslighet beskrivs för andra året i rad som ett av de viktigaste samhällsproblemen. Men det finns insatser som kan minska skjutvapenvåld, medlemskap i gäng och fortsatt kriminalitet bland yngre personer. Det visar en utvärdering från SBU.
12302