Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Elevhälsa"

Visar sida 1 av 76

Nyhetskategorier

Så blir fler på skolan delaktiga i elevhälsoarbetet

16 februari
Med regelbundna kortkonferenser involveras lärare och övrig personal på Värner Rydénskolan i elevhälsoarbetet – på individ-, grupp och skolenhetsnivå. "Elevhälsan ska vara en del av skolans kvalitetsarbete, lite grann som ett nav för skolutveckling", säger Lena Stagmo, biträdande rektor med särskilt ansvar för elevhälsofrågor. 

Skolan är ingen ö

14 februari
Att arbeta med laddade och kontroversiella frågor, som exempelvis Israel–Palestinakonflikten, är en del av skolans demokratiuppdrag. Men det är ingen lätt uppgift, visar en granskning från Skolinspektionen från år 2022. Det skriver Moa Duvarci Engman, chefredaktör för Skolportens magasin.

”Larmen om sociala medier är vår tids rökningsdebatt”

12 februari
Frågan om barn och ny teknik har dryftats i årtionden. Ändå tycks föräldrar inte vilja inse hur unga påverkas av för mycket skärmtittande – likt tidigare generationers oförmåga att fimpa. Därtill kommer skade­verkningar orsakade av sociala medier, som tycks ha en helt annan dimension, skriver Hugo Lagercrantz, professor emeritus i barnmedicin.

Möt rektor Lotta Lovén

31 januari
På Komvux i Malmö finns en organisation vid namn Pedagogisk Stödorganisation. Det är på ett sätt Komvux elevhälsoteam, i kubik. Här finner vi specialpedagoger, speciallärare, bibliotekarier, kuratorer och IT-pedagoger. Chef för hela klabbet är Lotta Lovén, en erfaren skolledare med en hel del erfarenhet under bältet. (webbradio)
1276