Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Läsning"

Visar sida 1 av 77

Regeringens statsbidrag: 880 000 böcker till de yngsta barnen

18 februari
De 176 miljoner kronor som regeringen avsatte i budgeten förra året ska gå till barn i förskolan och elever i förskoleklass och lågstadiet.”Att stimulera läsning är otroligt viktigt men då behövs det också roliga böcker”, säger skolminister Lotta Edholm (L). Fackförbundet Sveriges Lärare är kritiskt till att finansiera satsningar i skolan med riktade statsbidrag.

”Malmö universitet arbetar mycket med hur lärare kan motivera barn och unga att läsa”

8 februari
Internationella studier visar att läsprogram för en hel klass som avsiktligt fokuserar på unga barns läsmotivation och grundläggande färdigheter förbättrar både motivationen och färdigheterna mer effektivt än program som enbart inriktar sig på grundläggande färdigheter, skriver Eva Wennås Brante, Malmö universitet.

"Staten har gjort allt fel för att uppnå goda skolresultat"

29 januari
En fjärdedel av svenska elever ligger under acceptabel nivå i läsförståelse enligt Pisa. Detta monumentala misslyckande beror på att staten har tillåtit en post-modern kunskapssyn vilket urholkas läraryrkets status men också negligerat hur viktigt det är att färdighetsträna för att lära sig läsa och skriva. Dessutom har ivern att anpassa skolgången för alla som vill…
1277