Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Normkritik"

Visar sida 1 av 5

Vässa din undervisning i sexualitet, samtycke och relationer!

2023-03-02
Läs Skolportens intervju med sexologen Kalle Norwald. Han är en av talarna på Skolportens digitala TEMA-konferens Att undervisa om sexualitet, samtycke och relationer och ska tala om hur man kan integrera teman om sexualitet, samtycke och relationer i övrig undervisning.
Nyhetskategorier

”Ögonblicken är livsviktiga!”

2023-02-15
Engagemanget lyser i hennes ögon när hon pratar om hur utveckling sprungen ur ögonblicksforskning kan påverka människor. Elizabeth Florez på Pedagogisk Inspiration Malmö (PI) arbetar på rätt plats. Här kan hon göra den skillnad hon önskar. "Vi kan tillsammans förändra världen med en normkritisk blick, jag tror att det är möjligt!", säger hon.

"Vi måste utmana den skadliga mansnormen"

2022-03-27
Något som vi gärna undviker att prata om är att alla dessa skolattacker utförs av män. Samma sak med de religiöst motiverade attackerna, de rasistiskt motiverade attackerna, incel-attackerna och vansinnesattackerna. Män är offer för maskulinitetsnormer som är djupt skadliga, skriver Yamina Lindhammar, blivande lärare
Nyhetskategorier

"Barn ska slippa att ta kampen"

2021-04-14
Tillsammans med barnen på Tröskans förskola ger sig Pontus Källström ut på genusäventyr. Att utmana normer och bryta strukturer redan i förskoleåren tycker han är viktigt. "Redan i så ung ålder sätts normer som kan begränsa våra möjligheter att få vara på olika sätt", säger han.
125