Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Prov"

Visar sida 1 av 122

"De nationella proven är ett lotteri för eleverna"

17 juni
Betyget sätts ofta utifrån elevens resultat på de nationella proven. Några timmar per ämne som i praktiken kan avgöra slutbetyget. Elever blir stressade, får inte ha en dålig dag. Lärare är spända, det gäller att deras elever presterar. Rektorn är förväntansfull, ett bra resultat höjer skolans status, skriver Gunnar Iselau, tidigare undervisningsråd vid Skolverket.

AI-tonåringen Laika misslyckas med nationella provet: Reella risker för unga

5 juni
AI-tonåringen Laika har gjort nationella provet i Samhällskunskap precis som många ungdomar i Sverige. Med 13 av 70 poäng blev resultatet underkänt. Det är i sig inte så överraskande eftersom Laika både är hemmasittare och helt uppfostrad på sociala medier, men teamet bakom varnar att visualiseringen inte är alltför långt ifrån verkligheten.

AI-tonåringen klarar inte godkänt på nationella provet i samhällskunskap – ”tungt” säger högstadieläraren Malin Riise

4 juni
Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän skapade AI-tonåringen Laika för att uppmärksamma kopplingarna mellan psykisk ohälsa och överkonsumtion av sociala medier. Nu har Laika visat att hennes psykiska mående också går ut över hennes skolresultat. När hon ställdes inför nationella provet i samhällskunskap blev det betyget F – underkänt.
12122