Hoppa till sidinnehåll
Ledarskap

”Västvärlden har glömt att utbildning handlar om barn”

Publicerad:2013-01-28
Uppdaterad:2023-08-31
Moa Duvarci Engman
Skribent:Moa Duvarci Engman

Under anställningsintervjun till rektorsjobbet på låg- och mellanstadieskolan Grange Primary i England lovade Richard Gerver att göra skolan till en av de bästa. Så blev det också.
Inom loppet av några år hade personalen och eleverna tillsammans lyckats vända utvecklingen.

Richard Gerver
Richard Gerver.

”Västvärlden har glömt att utbildning handlar om barn. För chefer i skolan handlar det om att hitta tillbaka till lusten och passionen för vårt uppdrag”, säger Richard Gerver, som i dag ägnar sig åt skolutveckling på heltid och brukar beskrivas som en av de största inspiratörerna för brittisk skola.

I programmet Skolans drivkrafter: Att leda in i det okända av UR Samtiden visas Richard Gervers föredrag, textat till svenska, från Skolportens arrangemang Skolans ledarkonvent 2012. Föredraget, som hölls i november förra året, handlar om vad det är för ledarskapsfrågor som skolledare måste förstå och agera i enlighet med, för att kunna skapa en skola för framtiden.

Programmet sändes den 29 januari på Kunskapskanalen. Du kan se det här på UR Play.

Moa Duvarci Engman

Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev