Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Så får du till högläsning i förskolan!

Publicerad:8 april
John Miller
Skribent:John Miller
Ann S Pihlgren
Ann S. Pihlgren.

Ann S. Pihlgren, fil.dr och förskole- och skolutvecklare, du har designat Skolportens digitala kurs Högläsning i förskolan.

Vem riktar sig den digitala kursen till?

– Den riktar sig till alla verksamma inom förskolan. Många förskollärare har ofta en del utbildning om högläsning med sig, men jag menar att de kan dra nytta av kursen. Det är ett ypperligt tillfälle att damma av sina gamla kunskaper eller fördjupa sig i vissa delar. Idag vet vi mer om vad det är som gör högläsningsstunderna språk- och kunskapsutvecklande för barn.

– Om högläsningen ska få positiva effekter så räcker det inte med att rycka en bok ur bokhyllan och sätta i gång att läsa. Tittar man på undersökningar och observationer som jag själv varit ute på så är det fortfarande väldigt slentrianmässigt många gånger med högläsningen. Man måste planera för högläsningen och se till att den blir en estetisk upplevelse för barnen och att de till exempel ges möjlighet att diskutera innehållet.

Vad får deltagarna med sig?

– Kursdeltagarna får en fördjupad förståelse om varför högläsning och samtal är viktigt för barns språk- och kunskapsutveckling. De får också kunskap om vad de behöver göra för att få till högläsningen samt en ordentlig verktygslåda.

Ann S. Pihlgrens kurs 

HÖGLÄSNING I FÖRSKOLAN

MED ANN S. PIHLGREN

Högläsning i förskolan är en betydelsefull aktivitet, där barnen upplever nya fantastiska världar, utvecklar sitt språk och bearbetar svårigheter. I den här kursen får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så utvecklande och inspirerande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt.

Konferenser

Läs mer
Konferens i Stockholm

Undervisa i artificiell intelligens

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som planerar att undervisa i det nya gymnasieämnet artificiell intelligens! Programmet utgår från ämnets syftesbeskrivning och ger både forskningsfördjupning och praktiska verktyg för att du enklare ska kunna genomföra kurserna. Innehållet passar även dig som vill veta mer om AI i samband med undervisning generellt.

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande konferenser

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Temaföreläsningar

Läs mer
Tema

Främja psykisk hälsa i skolan

Skolportens digitala temaföreläsningar för dig som vill få verktyg för att främja elevers psykiska hälsa i skolan. Titta när det passar dig mellan 14 augusti–25 september, och ta del av diskussionsmaterial för att underlätta det fortsatta arbetet med kollegor.

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande temaföreläsningar

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Digitala kurser

Läs mer
Digital kurs | Ann S. Pihlgren

Högläsning i förskolan

I den här kursen med kursledare Ann S. Pihlgren får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så språkutvecklande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!

Läs mer och ta del av materialet här!
Stockholm

Företagsekonomi

Välkommen till Skolportens konferens för dig som undervisar i företagsekonomi!
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
21 nov

Rättssäker betygssättning

Förbättra din förmåga att sätta likvärdiga och rättssäkra betyg genom en handfast kurs som leds av betygsexperterna Per Måhl och Bo Sundblad. Köp kursen för 749 kr och få tillgång till den i 6 månader. Kursintyg ingår!
Mer info
Åk 4–Vux
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev