Hoppa till sidinnehåll
Föreläsare

Så får du till högläsning i förskolan!

Publicerad:8 april
John Miller
Skribent:John Miller
Ann S Pihlgren
Ann S. Pihlgren.

Ann S. Pihlgren, fil.dr och förskole- och skolutvecklare, du har designat Skolportens digitala kurs Högläsning i förskolan.

Vem riktar sig den digitala kursen till?

– Den riktar sig till alla verksamma inom förskolan. Många förskollärare har ofta en del utbildning om högläsning med sig, men jag menar att de kan dra nytta av kursen. Det är ett ypperligt tillfälle att damma av sina gamla kunskaper eller fördjupa sig i vissa delar. Idag vet vi mer om vad det är som gör högläsningsstunderna språk- och kunskapsutvecklande för barn.

– Om högläsningen ska få positiva effekter så räcker det inte med att rycka en bok ur bokhyllan och sätta i gång att läsa. Tittar man på undersökningar och observationer som jag själv varit ute på så är det fortfarande väldigt slentrianmässigt många gånger med högläsningen. Man måste planera för högläsningen och se till att den blir en estetisk upplevelse för barnen och att de till exempel ges möjlighet att diskutera innehållet.

Vad får deltagarna med sig?

– Kursdeltagarna får en fördjupad förståelse om varför högläsning och samtal är viktigt för barns språk- och kunskapsutveckling. De får också kunskap om vad de behöver göra för att få till högläsningen samt en ordentlig verktygslåda.

Ann S. Pihlgrens kurs 

HÖGLÄSNING I FÖRSKOLAN

MED ANN S. PIHLGREN

Högläsning i förskolan är en betydelsefull aktivitet, där barnen upplever nya fantastiska världar, utvecklar sitt språk och bearbetar svårigheter. I den här kursen får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så utvecklande och inspirerande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt.

Konferenser

Läs mer
Konferens i Stockholm

Specialpedagogik i grundskolan

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som möter elever i behov av stöd i grundskolan. Välj om du vill delta i Stockholm eller digitalt! Ta del av den senaste forskningen om bland annat AI och framtidens digitala skola, neurodiversitet och hur vi implementerar ett specialpedagogiskt förhållningssätt i hela verksamheten.

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande konferenser

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Temaföreläsningar

Läs mer
Tema

Främja psykisk hälsa i skolan

Skolportens digitala temaföreläsningar för dig som vill få verktyg för att främja elevers psykiska hälsa i skolan. Titta när det passar dig mellan 14 augusti–25 september, och ta del av diskussionsmaterial för att underlätta det fortsatta arbetet med kollegor.

Läs mer och boka din plats här!

Några av våra kommande temaföreläsningar

AllaFskÅk F–3Åk 4–6Åk 7–9GyVux

Digitala kurser

Läs mer
Digital kurs | Ann S. Pihlgren

Högläsning i förskolan

I den här kursen med kursledare Ann S. Pihlgren får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så språkutvecklande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!

Läs mer och ta del av materialet här!
Stockholm

Biologi

Välkommen till Skolportens fortbildning för dig som undervisar i biologi eller naturkunskap på högstadiet och gymnasiet! Programmet ger både biologididaktik och ämnesfördjupning, bland annat inom källkritik, AI och genteknik. Föreläsare är till exempel Emma Frans, Sebastian Kirppu och Eva Bida.
Läs mer & boka
Åk 7–Vux
19–20 sep

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan

Den här kursen med kursledare Jakob Carlander fokuserar på kommunikation med vårdnadshavare för att skapa relation och bygga förtroende. Du får flera konkreta verktyg att ta till, inte minst när vårdnadshavare är påstridiga eller bär på olika trauman. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev