Skolporten.se blir responsiv

Den 24 maj lanserar Skolporten ett nytt, uppdaterat utseende. Webbplatsen blir dessutom responsiv, vilket innebär att innehållet kommer att anpassa sig och fungera bra i mobila enheter som smartphones och surfplattor.

– Det här är vårt sätt att möta en ökad trafik från mobila enheter, något vi inte har kunnat göra på ett optimalt sätt tidigare. Allt fler vill ta del av nyheter, forskning, lediga jobb och kompetensutveckling när de färdas till eller från arbetet eller när det finns lite tid över i vardagen att förkovra sig, säger redaktionschef Hedda Lovén.

– Lärare är en målgrupp som oftast är på språng eller i klassrummet, skolledare har fullt sjå att få sin arbetstid att räcka till, och förskollärare är nästan uteslutande med barngruppen. Vi vet att våra primära målgrupper har lite tid i sin vardag för att hålla sig à jour.  När de väl har har några minuter över, vill vi att de ska kunna använda skolporten.se som kunskapskälla oavsett var de befinner sig. Då måste den vara tillgängligt, enkelt och inspirerande.

Strukturen på skolporten.se är i stort sett densamma som tidigare. De som har besökt oss tidigare kommer att känna igen sig, det nya består främst i att det blir lite större bilder, samt bättre utvisning av kategorier (vi kategoriserar upp nästan alla våra nyheter så att du ska kunna läsa mer om en mängd ämnen, till exempel ”läxor”, ”specialpedagogik” eller ”matematik”). Och så har man lagt extra vikt på att sammanställa nyheter och forskning för specialpedagoger på en egen startsida.

– Specialpedagogerna är en viktig målgrupp och de har använt oss mycket över årens lopp, det ser vi på statistiken. Tidigare har vi haft en egen startsida för ämnet, och nu återlanserar vi det, säger Hedda Lovén. Framöver kommer vi också att arbeta mer med ämnesspecifika sidor, där vi samlar både forskning och nyheter ur vår databas kring ett ämne – till exempel betyg och bedömning.

Skolporten.se är navet i Skolportens verksamhet: från webbplatsen ska du kunna navigera till allt skolrelevant du behöver veta. En annan viktig del är utgivningen av återkommande nyhetsbrev och det tryckta magasinet Skolporten.

– Målet är att förenkla vardagen för skolans lärare och ledare, på alla sätt vi kan. Och jag tror vi behövs och har en plats i Skolsverige. I april satte vi nytt trafikrekord med 84 000 unika besökare, det visar på att våra läsarkrets ökar och att de har användning av det arbete vi gör – och det känns väldigt roligt.

Nya skolporten.se fungerar bäst i senaste versionen av Chrome, Firefox eller Microsoft Edge (tidigare Internet Explorer).

Det nya temat är designat av Daniel Lauding och utvecklad av Andreas Ek på Elseif.

Sidan publicerades 2017-05-24 10:56 av Hedda Lovén


Konferenser
Aktuella chefstjänster
Fler platsannonser
Magasin skolporten
Nytt nummer ute 24/10

Nytt nummer ute 24/10

Nästa nummer av Skolportens forskningsmagasin har tema Likvärdighet. Är magasinet nytt för dig? Missa inte vårt erbjudande: prova på 2 nr för bara 99 kr!

Läs mer och teckna en prenumeration!
Aktuella arbetsgivare
Nyhetskategorier
Rikskonferens
För högstadielärare i svenska
  Foto: Martin Stenmark

För högstadielärare i svenska

Den 1-2 februari 2018 arrangerar Skolporten en rikskonferens för dig som är högstadielärare i svenska. Bland talarna finns bland annat Jonas Hassen Khemiri, en av Sveriges mest hyllade och lästa yngre författare. Välkommen!

Läs mer & boka plats!
Fokus
Förskola
  Foto: Alexander Dummer/Unsplash

Förskola

På denna sida samlar vi allt för dig som arbetar i eller är intresserad av förskolan: forskning, utveckling, nyheter, rapporter, lediga tjänster och mycket mer.

Fokus Förskola
Mest läst senaste 30 dagarna

Med blick för elevernas behov

Ett tuggummi, en keps och ett eget bås. På Källbrinksskolan i Huddinge försöker man se till vad varje elev behöver. Som ett led i det arbetet har hela skolan npf-säkrats.

Skolhjältens tips: Byt ut dåliga lärare

Malla Taipale har använt sina erfarenheter från friskolevärlden för att rädda flera krisdrabbade kommunala skolor med stor framgång. Hennes strategi som ny rektor är bland annat att byta ut dåliga lärare. ”Se till att de inte undervisar – elever har rätt till bra utbildning”, säger hon.

Tre skånska skolor bäst på att upptäcka särskilda behov

Tre skolor i Skåne ligger i topp i landet när det gäller att tidigt upptäcka barn som har speciella behov. Nu ska de inspirera andra svenska skolor.

Stresslösningen: Rektorn tar hand om föräldraskället

Rektorn Mikael Lindberg tar hand om allt skäll från föräldrar som riktas mot skolans lärare. Arbetsmodellen har gett resultat och minskat stressen för lärarna.

Så jobbar specialpedagogen med Karlstadmodellen

Specialpedagogen Marie Sundgren använder sig framgångsrikt av Karlstadmodellen tillsammans med sina elever. En modell som har gjort att alla barn, oavsett hinder, får en plats i skolan. ”Det har gjort att de som ingen trodde skulle kunna genomföra ett nationellt prov gjorde det”, säger hon.