Hoppa till sidinnehåll

Skolporten.se blir responsiv

Publicerad:2017-05-24
Uppdaterad:2023-08-31
Ebba Reinolf
Skribent:Ebba Reinolf

Den 24 maj lanserar Skolporten ett nytt, uppdaterat utseende. Webbplatsen blir dessutom responsiv, vilket innebär att innehållet kommer att anpassa sig och fungera bra i mobila enheter som smartphones och surfplattor.

– Det här är vårt sätt att möta en ökad trafik från mobila enheter, något vi inte har kunnat göra på ett optimalt sätt tidigare. Allt fler vill ta del av nyheter, forskning, lediga jobb och kompetensutveckling när de färdas till eller från arbetet eller när det finns lite tid över i vardagen att förkovra sig, säger redaktionschef Hedda Lovén.

– Lärare är en målgrupp som oftast är på språng eller i klassrummet, skolledare har fullt sjå att få sin arbetstid att räcka till, och förskollärare är nästan uteslutande med barngruppen. Vi vet att våra primära målgrupper har lite tid i sin vardag för att hålla sig à jour. När de väl har har några minuter över, vill vi att de ska kunna använda skolporten.se som kunskapskälla oavsett var de befinner sig. Då måste den vara tillgängligt, enkelt och inspirerande.

Strukturen på skolporten.se är i stort sett densamma som tidigare. De som har besökt oss tidigare kommer att känna igen sig, det nya består främst i att det blir lite större bilder, samt bättre utvisning av kategorier (vi kategoriserar upp nästan alla våra nyheter så att du ska kunna läsa mer om en mängd ämnen, till exempel ”läxor”, ”specialpedagogik” eller ”matematik”). Och så har man lagt extra vikt på att sammanställa nyheter och forskning för specialpedagoger på en egen startsida.

– Specialpedagogerna är en viktig målgrupp och de har använt oss mycket över årens lopp, det ser vi på statistiken. Tidigare har vi haft en egen startsida för ämnet, och nu återlanserar vi det, säger Hedda Lovén. Framöver kommer vi också att arbeta mer med ämnesspecifika sidor, där vi samlar både forskning och nyheter ur vår databas kring ett ämne – till exempel betyg och bedömning.

Skolporten.se är navet i Skolportens verksamhet: från webbplatsen ska du kunna navigera till allt skolrelevant du behöver veta. En annan viktig del är utgivningen av återkommande nyhetsbrev och det tryckta magasinet Skolporten.

– Målet är att förenkla vardagen för skolans lärare och ledare, på alla sätt vi kan. Och jag tror vi behövs och har en plats i Skolsverige. I april satte vi nytt trafikrekord med 84 000 unika besökare, det visar på att våra läsarkrets ökar och att de har användning av det arbete vi gör – och det känns väldigt roligt.

Nya skolporten.se fungerar bäst i senaste versionen av Chrome, Firefox eller Microsoft Edge (tidigare Internet Explorer).

Det nya temat är designat av Daniel Lauding och utvecklad av Andreas Ek på Elseif.

Stockholm

Undervisa i Artificiell intelligens

Välkommen till Skolportens konferens för dig som planerar att undervisa i det nya gymnasieämnet artificiell intelligens. Ta del av aktuell forskning som utgår från ämnets syftesbeskrivning, och få praktiska verktyg som hjälper dig att planera och genomföra kurserna. Innehållet är även intressant för dig som vill veta mer om AI i samband med undervisning generellt, samt för dig som undervisar inom vuxenutbildningen.
Läs mer & boka
Gy–Vux
3 okt

Högläsning i förskolan

I den här kursen med kursledare Ann S. Pihlgren får du handfast information om hur högläsningsstunderna kan bli så språkutvecklande som möjligt, och ett viktigt nav som förskolans undervisning kan kretsa runt. Flexibel start, kursintyg ingår och tillgång till kursen i sex månader. Pris 749 kr!
Mer info
Fsk
Dela via: 

Relaterade artiklar

Relaterat innehåll

Senaste magasinen

Läs mer

Nyhetsbrev