Skolportens grundare och vd, Per Reinolf, har gått bort

Per Reinolf

Per Reinolf, grundare och vd för Skolporten, har gått bort efter en kortare tids sjukdom.

”Det är med stor sorg som vi idag har mottagit beskedet att Per har gått bort. Att driva Skolporten var en viktig del av hans liv och han var en mycket omtyckt chef”, säger vice vd Birgitta Hartzell.

Per Reinolf grundade år 2000 bolaget Skolporten, där affärsidén var att bevaka och förmedla forskning och nyheter om skolan. Idag består Skolporten av ett antal produkter som riktar sig till förskolans och skolans lärare och ledare.

Per Reinolf var en entusiastisk entreprenör med stort engagemang för lärarkåren och utvecklingen av den svenska skolan. Utöver Skolporten grundade han även företagen Arete Akademi och Ifous.

För Per Reinolf stod alltid de unga, barnen och deras möjligheter till god utbildning i fokus.

I den senaste intervjun med honom i Lärarnas tidning i januari i år, säger han:

”Jag brinner för det här, det är inte vilken verksamhet som helst. Skolporten är en verkstad som levererar varje dag. Det är vi stolta över”.

Per Reinolf kommer att vara mycket saknad av familj, vänner och kollegor.


Begravningen är öppen för alla och äger rum på Heliga korsets kapell, Skogskyrkogården, fredag den 12 oktober kl. 12.30. Valfri klädsel. Efter ceremonin hålls en minnesstund i Bringsalen, Ersta terrass. För deltagande på minnesstunden krävs föranmälan.

 

Sidan publicerades 2017-09-12 13:41 av Hedda Lovén
Sidan uppdaterades 2018-09-24 14:41 av Hedda Lovén


Konferenser
In memoriam
Skolportens grundare och vd har gått bort

Skolportens grundare och vd har gått bort

Per Reinolf, grundare och vd för Skolporten, har gått bort efter en kortare tids sjukdom. ”Det är med stor sorg som vi idag har mottagit beskedet att Per har gått bort. Att driva Skolporten var en viktig del av hans liv och han var en mycket omtyckt chef”, säger vice vd Birgitta Hartzell.

Läs mer
Aktuella chefstjänster
Fler platsannonser
För dig som arbetar i grundskolan

Läs ikapp: ta del av senaste utgåvan av Grundskolebrevet. Vi har sammanfattat det viktigaste från den senaste månadens skörd av nyheter och forskning.

Till brevet
Nyhetskategorier
SKOLPORTENS MAGASIN
Tema: Mobbning
  Nytt nr ute nu!

Tema: Mobbning

Skolorna är bra på att åtgärda synliga kränkningar, men desto sämre på att förebygga dem, menar forskarna. Intervju: Möt Bim Riddersporre, ton­givande forskare inom ledar­skap och förskola

Läs mer och prenumerera här!
Aktuella arbetsgivare
Ny fokussida
Internationella nyheter

Internationella nyheter

Skolporten har en omfattande bevakning av internationella skolnyheter. Du hittar dem på vår fokussida "Internationellt".

Till internationellt
Mest läst senaste veckan

Det nya avtalet är klart: ”Vi möter lärarbristen”

Det nya läraravtalet är till slut klart. Det signerades av parterna på torsdagskvällen och löper över tre år.

Nytt kommunalt avtal, vad betyder det för skolledare?

Skolledare, lärare eller studie- och yrkesvägledare som har kommun, landsting eller företag i Sobona (tidigare Pacta) som arbetsgivare, har fått ett nytt treårigt avtal. Det kallas #skolavtal18. Här presenteras de viktigaste bitarna som rör skolledare.

Rektorn: Det finns en fara i att skolor inte vågar öppna ögonen

Allt fler anmäler skolor i länet till Skolinspektionen. Ofta handlar det om elever som inte får det stöd som de behöver. Men så finns det skolor och lärare som gör på andra sätt för att hitta lösningar.

4 förslag: Så ska läraryrket bli mer attraktivt igen

Lärarbristen väntas växa de kommande åren och samtidigt funderar många lärare på att lämna yrket. Sten Hagberg, distriktsordförande för LR i Halland, har listat fyra konkreta förslag som snabbt skulle kunna vända den negativa trenden.

Ökad arbetsbörda för rektorerna oroar

Lärarnas samverkansråd, Sveriges Kommuner och landsting, SKL, och Sobona (tidigare Pacta) kom på torsdagskvällen överens om ett nytt avtal för landets lärare. Lärarnas arbetsmiljö står i centrum, parterna ska arbeta för att förbättra den och minska sjuktalen.