Skolportens Dagsbrev 2019-07-25

Ny enhet på Skolverket ska kontrollera bidrag

Till hösten ska Skolverket inrätta en särskild grupp som ska kontrollera och följa upp miljarderna som betalas ut till skolbolagen.
Dagens Nyheter external link

”Skippa idén om likvärdiga betyg i grundskolan”

”Sverige lägger vi väldigt mycket tid och pengar på grundskolebetygen, trots att dessa bara är viktiga för ett fåtal elever. I stället borde fokus ligga på gymnasieskolan, där urvalssituationen till högskoleutbildningar är avgörande för en betydligt större andel av eleverna”, skriver Alli Klapp, docent i pedagogik, och Anders Jönsson, professor i didaktik.
Dagens Nyheter external link

”Våra lärare måste få makt som väktare”

”Vi behöver mer fokus på trygghet och studiero, mer fokus på ledarskap och klassrumsmiljön i lärarutbildningen, och minskad administration kring lärarnas sanktionsmöjligheter”, skriver en debattör i Aftonbladet.
Aftonbladet external link

Här hittar du fler nyheter!


external link

Sidan publicerades 2019-07-25 10:26 av


Konferenser
Lediga jobb
Alla lediga jobb
SKOLPORTENS MAGASIN
Tema: Skolans styrning
  Skolporten nr 3/2019 – ute nu

Tema: Skolans styrning

Sveriges rektorer slits mellan budgetkrav och elevers rätt till likvärdig utbildning.

Prova på-pris: 2 nr/99 kr!
Pedagogiska poddar
Poddar om utbildning och läraryrket

Poddar om utbildning och läraryrket

Det finns en mängd podcasts om undervisning, lärande och lärarprofessionen i sig: här länkar vi till ett urval, välkommen in och börja botanisera!

Läs mer
Fördjupning
Dags att söka dig vidare?

Dags att söka dig vidare?

Funderar du på nytt jobb efter sommaren? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Mest läst senaste veckan

Betygssystemet ska göras om: ”Minskar kraven på dokumentation”

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna är överens – skolans betygssystem ska göras om.  Under den nuvarande mandatperioden vill partierna få till en reform där kurs- och ämnesplanerna i grundskolan revideras och förenklas.

Före detta skolchef får 1,4 miljoner i avgångsvederlag

Beslutet att säga upp Sölvesborgs barn- och utbildningschef Martin Eksath kostar skattebetalarna 1,4 miljoner. Det rapporterar Blekinge läns tidning.

Betygsexperten kräver mer av regeringen

Tydligare kunskapskrav och större betoning på faktainlärning i lägre årskurser – det lovar utbildningsminister Anna Ekström (S). Men betygsexperten Per Måhl tycker att styrdokumenten saknar konkreta uppgifter för vad lärare ska göra.

Aktuella arbetsgivare
Nyhetskategorier