Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Anpassad skola"

Visar sida 1 av 4

"Vem ska bestämma i frågan om anpassad grundskola?"

22 april
Ett team av läkare, kurator, specialpedagog och psykolog kan gemensamt rekommendera anpassad grundskola, men om elevens föräldrar säger nej så blir det inget. Frågan är en avvägning som regeringen behöver sätta ner foten i och det vore bra om ett tilläggsdirektiv om detta lades till utredningen om förbättrad elevhälsa, skriver Linnea Lindquist.

Kollegiala mötesplatser utvecklar undervisningen i anpassad grundskola

5 april
Lärare i anpassad grundskola har ett komplext uppdrag som ställer stora krav på individanpassningar och en bred repertoar av kommunikationssätt för att stötta alla elevers lärande. För att stärka kvaliteten och likvärdigheten i undervisningen satsar grundskoleförvaltningen i Göteborg sedan 2021 på fortbildning och kollegiala mötesplatser för samtliga lärare.

Facket kritiserar hantering av avstängda lärare

13 februari
Sveriges Lärare kritiserar nu Gävle kommun för hanteringen av de lärare på Lilla Sätraskolan, anpassad grundskola, som stängdes av efter rapporter missförhållanden på skolan. Trots att en utredning visar att det sannolikt varit har avstängningen av lärarna hävts. Ett beslut som bara går att tolka på ett sätt enligt Anna Söderlund, Sveriges Lärare.
124