Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Bild"

Visar sida 1 av 7

Nyhetskategorier

”Här gör det inget om det kommer färg överallt”

15 mars
På Valdemarsro gymnasium jobbar pedagogprisvinnaren och bildläraren Marie Wetterstrand. Genom att erbjuda en variation av olika metoder, redskap och material får hon alla elever att utvecklas. Hon räds inte att testa olika strategier för att nå fram till eleverna, oavsett om det gäller att bygga egna verktyg eller att bjuda in ett scenkonstkollektiv till skolan.

Öppet brev till skolminister Lotta Edholm och utbildningsutskottet med anledning av diskussionen om estetiska ämnen

2023-12-01
De svepande argument om estetiska ämnen som förts fram på ledar- och debattsidor på senare tid är naturligtvis en effekt av att opinionssidor har rollen av att uttrycka tillspetsade argument, med krav på att göra rätt prioriteringar och inte sällan med förenklade lösningar på problem. Men ofta är frågorna mer komplicerade än vad som får…

Replik: Nyströms kunskapsbrist om de praktisk-estetiska ämnena kan inte bara få passera

2023-11-08
Vi ber ledarskribenten i fråga att återkomma när hon har tagit del av den forskning som finns om de estetiska ämnenas betydelse för barn och unga och ser fram emot en nyanserad diskussion baserad på vetenskapliga teorier och forskning, skriver flera tunga företrädare i en replik till DN:s Susanne Nyström.
127