Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Estetiskt lärande"

Visar sida 1 av 13

I biosalongen får böckerna liv

7 juni
Förskolan ska ge alla barn möjlighet att uppleva estetiska uttrycksformer och själva få lära och kommunicera genom bild, drama, rörelse och musik. I ett temaprojekt om konstnären Monet integrerar förskolläraren Jessica von Brömssen många uttrycksformer och upplevelser för att inspirera till lärande och kreativitet. En bioföreställning byggd på boken Linnea i målarens trädgård blev startskottet…
Nyhetskategorier

Hon synar slöjden i sömmarna

17 maj
Det råder brist på slöjdlärare, trots att ämnet rymmer så stora möjligheter med både praktisk problemlösning och konstnärlighet. Synd, tycker Hanna Skarelius som delar sin tid mellan forskning och undervisning: ”Man kommer nära elevernas idéprocess i slöjden. Det är jättespännande!”
Nyhetskategorier

”Här gör det inget om det kommer färg överallt”

15 mars
På Valdemarsro gymnasium jobbar pedagogprisvinnaren och bildläraren Marie Wetterstrand. Genom att erbjuda en variation av olika metoder, redskap och material får hon alla elever att utvecklas. Hon räds inte att testa olika strategier för att nå fram till eleverna, oavsett om det gäller att bygga egna verktyg eller att bjuda in ett scenkonstkollektiv till skolan.
1213