Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Samhällskunskap"

Visar sida 1 av 9

AI-tonåringen klarar inte godkänt på nationella provet i samhällskunskap – ”tungt” säger högstadieläraren Malin Riise

4 juni
Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän skapade AI-tonåringen Laika för att uppmärksamma kopplingarna mellan psykisk ohälsa och överkonsumtion av sociala medier. Nu har Laika visat att hennes psykiska mående också går ut över hennes skolresultat. När hon ställdes inför nationella provet i samhällskunskap blev det betyget F – underkänt.

Sveriges Lärare efterfrågar fortbildning om nationella minoriteter

11 mars
Samhällskunskapslärarna i högstadiet kan ha bristande kunskaper i nationella minoriteternas historia, anser förbundet Sveriges lärare. Ordförande Åsa Fahlén önskar att rektorerna och skolornas huvudmän tar hänsyn till de kunskapsluckorna som kan uppstå när man ändrar kursplanerna – som det har varit fallet när det gäller nationella minoriteter.

Svenska elever i topp i demokrati- och samhällsfrågor men kunskapsresultaten har sjunkit

2023-11-30
Svenska åttondeklassare har mycket goda kunskaper i demokrati- och samhällsfrågor och ligger i toppskiktet i den internationella undersökningen ICCS 2022. Jämfört med 2016 har dock kunskapsresultaten i Sverige sjunkit. I Sverige har spridningen ökat mellan de högst och lägst presterande eleverna.

Svenska elever i topp i demokrati- och samhällsfrågor men kunskapsresultaten har sjunkit

2023-11-28
Svenska åttondeklassare har mycket goda kunskaper i demokrati- och samhällsfrågor och ligger i toppskiktet i den internationella undersökningen ICCS 2022. Jämfört med 2016 har dock kunskapsresultaten i Sverige sjunkit, vilket också gäller för många av de övriga deltagarländerna. I Sverige har spridningen ökat mellan de högst och lägst presterande eleverna.
129