Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Segregation"

Visar sida 1 av 53

Digitalt utanförskap riskerar förstärka segregation och ojämlikhet

8 maj
Järvaveckan Research släpper i samarbete med Internetstiftelsen en ny rapport om digital inkludering och utanförskap i Sverige. Rapporten visar att trots en ung och i många fall mycket digital befolkning finns tecken som tyder på att tillgången till det offentliga digitala Sverige inte är lika hög i utsatta områden jämfört med övriga Sverige.

Får rådet av kvinna på tåget: Gör en ”vit flykt”

8 april
När SvD besökte Nykvarn i samband med valet 1998 skildrade reportern platsen så här: ”De tre skolorna har knappt någon hemspråksundervisning eftersom få invandrare finns – och detta i den annars så invandrartäta Södertälje kommun.” Och just barnargumentet – att folk undviker invandrartäta områden för barnens skull – syns även i forskningen.

"Skolministern måste få hjälp att lämna friskolesekten"

20 mars
Inom svensk friskolesektor finns en liten grupp av ägare och bolagsledare som påminner om en sekt. De vägrar till exempel acceptera grundläggande fakta om den värld de lever i. Friskolesystemet bidrar till att spä på skolsegregationen. Marknadsstyrningen driver fram betygsinflation och underminerar värdet av kunskap, skriver Dala-Demokraten på ledarplats.
1253