Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Skolkommissionen"

Visar sida 1 av 20

Ekström: Min viktigaste uppgift är att öka jämlikheten i skolan

2020-01-15
Kritiken mot likvärdighetsbidraget som Lärarnas Riksförbund framför måste nyanseras med några fakta. Bidraget ska även framöver gå till satsningar på undervisning och elevhälsa. Att fortsätta satsningarna på skolan och stärka jämlikheten är min viktigaste arbetsuppgift som utbildningsminister, replikerar Anna Ekström (S).

"Varför vill du undergräva skolans likvärdighet, Ekström?"

2020-01-07
Nyligen meddelade utbildningsminister Anna Ekström (S) att reglerna för likvärdighetsbidraget till skolhuvudmännen ska ändras. Det betyder att hon är beredd att undergräva Skolkommissionens bärande förslag om att bidraget ska riktas till undervisning och elevhälsa. Det är ett allvarligt bakslag för en likvärdig kunskapsskola, skriver Lärarnas Riksförbunds Åsa Fahlén.

Mer kunskap, kvalitet och likvärdighet – nu får skolan nationella målsättningar

2018-08-31
För att stärka skolsystemet och därmed öka elevernas kunskaper krävs ett långsiktigt och uthålligt arbete. Därför har regeringen beslutat om nationella målsättningar för höjda kunskapsresultat, förbättrad kvalitet i undervisningen och en ökad likvärdighet inom det svenska skolväsendet. De nationella målsättningarna har tagits fram utifrån 2015 års Skolkommissions förslag.
1220