Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Värdegrund"

Visar sida 1 av 11

Nytt arbetssätt mot kränkande behandling: Så organiserar Elinebergsskolan sitt värdegrundsarbete

30 maj
På Elinebergsskolan har man inte bara en värdegrundsgrupp utan också en förstelärare med uppdrag kring värdegrundsarbetet. Sedan ett år tillbaka har skolan varit pilot för nytt arbetssätt och digitalt verktyg i arbetet mot kränkande behandling i Helsingborgs stads skolor. Här berättar skolan hur de organiserar sitt värdegrundsarbete.
Nyhetskategorier

”Ögonblicken är livsviktiga!”

15 februari
Engagemanget lyser i hennes ögon när hon pratar om hur utveckling sprungen ur ögonblicksforskning kan påverka människor. Elizabeth Florez på Pedagogisk Inspiration Malmö (PI) arbetar på rätt plats. Här kan hon göra den skillnad hon önskar. "Vi kan tillsammans förändra världen med en normkritisk blick, jag tror att det är möjligt!", säger hon.

Våga vara snäll-pris till förskola: Vi lär barnen om allas lika värde

2022-10-10
Årets Pelle Svanslös Våga vara snäll stipendium delades ut i Uppsala under lördagen och priset gick till Elisefreds förskola i Skurup. En av avdelningarna på förskolan uppmärksammas för deras arbete med att lära barnen om alla människors lika värde. "Det känns superroligt att få vara med om detta och jag är stolt över barnen, säger…
1211