Hoppa till sidinnehåll

Nyheter inom kategori "Vuxenutbildning"

Visar sida 1 av 71

Hur får vi lärandet att funka för barn och unga med adhd?

8 februari
Hur kan adhd påverka lärandet för individen? Vilka strategier i undervisningen kan stötta den som arbetar i förskola, skola och vuxenutbildning för att skapa en miljö som gör det möjligt att lära sig så bra som möjligt? Om detta samtalar professor Lisa Thorell och Helene Fägerblad, rådgivare på SPSM. (webbradio)

Hur får vi lärandet att funka för elever med autism?

8 februari
Hur kan autism påverka lärandet för individen? Vilka strategier i undervisningen kan stötta den som arbetar i förskola, skola och vuxenutbildning för att skapa en miljö som gör det möjligt att lära sig så bra som möjligt? Hör Svenny Kopp, forskare och läkare och Danijel Lukic, rådgivare på SPSM. (webbradio)

Möt rektor Lotta Lovén

31 januari
På Komvux i Malmö finns en organisation vid namn Pedagogisk Stödorganisation. Det är på ett sätt Komvux elevhälsoteam, i kubik. Här finner vi specialpedagoger, speciallärare, bibliotekarier, kuratorer och IT-pedagoger. Chef för hela klabbet är Lotta Lovén, en erfaren skolledare med en hel del erfarenhet under bältet. (webbradio)

Korta kurser för yrkesverksamma som vill vidareutbilda sig eller ställa om i yrkeslivet ska stärka kompetensförsörjningen för den gröna omställningen

2023-12-21
I budgetpropositionen för 2024 föreslog regeringen en satsning på korta kurser för att yrkesverksamma med specialistkompetens ska få bättre möjligheter att vidareutveckla sin kompetens. Nu är det klart vilka nio lärosäten som omfattas av satsningen 2024.
1271