Hoppa till sidinnehåll

Nyhetsbrev

Skolportens olika nyhetsbrev

På Skolporten ger vi ut kostnadsfria nyhetsbrev dagligen, veckovis och månadsvis. Breven sammanfattar nyheter och forskning inom olika områden.

Du kan prenumerera på Skolportens olika nyhetsbrev och få senaste nyheterna och forskningen direkt till din mejl. Oavsett om du är ny eller befintlig prenumerant börja med att fylla i din e-postadress i formuläret. Finns du i vårt system sedan tidigare kommer dina inställningar och val att visas ut för dig. Gör dina val eller ändringar och slutligen klickar du på ”Gå vidare” och ”Spara” längst ner i formuläret. Information om de olika nyhetsbreven kommer fram när du skriver in en e-postadress och finns också längst ner på den här sidan.

Om du redan har en prenumeration och vill uppdatera din e-postadress så kontakta oss på info@skolporten.se så hjälper vi dig. Observera: när du klickar på ”Spara din prenumeration” samtycker du till att vi lagrar dina angivna personuppgifter. Ta del av vår personuppgiftspolicy här. Du kan alltid avsluta din prenumeration via länken ”avregistrera” som finns i varje nyhetsbrev vi skickar, eller via info@skolporten.se.

Våra olika typer av nyhetsbrev

Veckobrevet
Nyheter och forskning om skolan varje tisdagsmorgon. För beslutsfattare och övriga verksamma i skola.


Dagsbrevet
De tre viktigaste nyheterna om skola varje vardagseftermiddag.


Förskolebrevet
Nyheter och forskning om förskolan en gång i månaden.


Grundskolebrevet
Nyheter och forskning om grundskolan en gång i månaden.


Gymnasie- och vuxenutbildningsbrevet
Nyheter och forskning om gymnasieskolan och vuxenutbildningen en gång i månaden.


Specialpedagogik
Nyheter och forskning om specialpedagogik en gång i månaden.


Skolportens konferenser
Ta del av information om alla våra konferenser och kurser till det förmånligaste priset.


Myndighetsinformation
Ta del av information från skolrelevanta myndigheter (t.ex. Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten och Forum för levande historia).

Frågor om Skolportens nyhetsbrev

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande Skolportens nyhetsbrev.

 • Skolportens nyhetsbrev bidrar till att stärka dig som är verksam inom förskola och skola i din yrkesroll. Nyhetsbreven gör det enkelt för dig att hålla dig uppdaterad om vad som händer i skolvärlden eller inom just ditt verksamhetsområde. Du får en tydlig överblick och kan snabbare komma ned på djupet i något visst ämne.

 • Skolporten ger sammanlagt ut sex olika nyhetsbrev med daglig, veckovis och månadsvis utgivning. Dessa är:

  Dagsbrevet: Ett brev med tre viktiga skolnyheter varje vardagseftermiddag.

  Veckobrevet: Tio skolnyheter varje tisdag morgon. Riktar sig till skolans beslutsfattare men också alla andra som vill hålla sig välinformerade om den svenska skolan.

  Förskolebrevet: För verksamma inom förskolan eller är intresserad av svensk förskoleverksamhet.

  Grundskolebrevet: Riktar sig främst till personal inom förskoleklass och grundskola men även alla andra som är intresserade av utbildningsområdet.

  Gymnasie- och vuxenutbildningsbrevet: För alla verksamma inom eller intresserade av gymnasieskolan eller vuxenutbildningen.

  Specialpedagogiska nyhetsbrevet: Ett brev med fokus på specialpedagogiska nyheter och forskning.

 • Varje dag publiceras en strid ström av nyheter, rapporter och forskning om skola och förskola från en mängd olika källor. Nyhetsbrevens redaktörer har lång erfarenhet av skolvärlden och väljer ut det som bedöms vara viktigt för dig i din profession.

 • Alla våra nyhetsbrev är gratis. Och du kan välja så många brev du vill! Allt du behöver göra är att gå in på sidan Nyhetsbrev på Skolporten.se och välja de brev som du vill prenumerera på samt fylla i din e-postadress.

  1. När du först anmälde dig fick du ett mejl med en aktiveringslänk du skulle klicka på för att bekräfta din prenumeration. Om du inte har gjort det eller fått mejlet (som då antagligen har hamnat i din skräpkorg) måste du kontakta oss: info@skolporten.se
  2. Nyhetsbrevet hamnar i din skräpkorg. Kika där, och hittar du brevet där så ange att ”Detta är inte skräppost.” Lägg även till nyhetsbrevets avsändaradress i din adressbok, så ökar du chanserna för att det når fram.
  3. Du har lyckats avregistrera dig. I varje brev finns en länk som heter ”avregistrera mig från detta utskick” längst ner. Du kan inte skapa en ny prenumeration på egen hand utan måste då kontakta oss för återaktivering.
  4. Du har bytt e-postadress (du kanske har bytt jobb?) eller ändrat din e-postadress (tex: du hade sven.svenfors@norrkoping.se tidigare, nu har du sven.svenfors@edu.norrkoping.se).
   Detta löser du genom att uppdatera dina uppgifter genom att logga in (obs! du måste logga in med den e-postadress du initialt fick breven till!) på ditt konto och uppdatera dina uppgifter. Loggar in gör du här, längst ner på sidan där det står ”Ändra en befintlig prenumeration”.
  5. Brevet spamklassas på central nivå. Då måste man kontakta er IT för att be dem vitlista Skolportens utskick. Mejla till oss så försöker vi hjälpa till.
 • Jag vill inte ha flera nyhetsbrev. Hur gör jag?

  Avregistrera dig via länken som alltid finns längst ner i nyhetsbrevet.

Skolportens magasin

Skolportens populärvetenskapliga forskningsmagasin.

Dela via: 

Nyhetsbrev