Skolporten söker en Digitalt ansvarig till redaktionen på Skolporten.se

Skolporten kärnverksamhet är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Övriga verksamhetsområden är forskningsmagasin och karriärannonsering. Skolporten bevakar ett hundratal nyhetskällor, organisationer och myndigheter. Varje vardag publiceras de viktigaste skolnyheterna på deras webb samt sammanfattar dem i kostnadsfria nyhetsbrev. De bevakar vetenskapliga artiklar och tidskrifter, och intervjuar alla forskare som disputerar inom områden som är relevanta för förskola/skola. Företaget grundades år 2000.

Team720 söker nu en Digitalt ansvarig till redaktionen på Skolporten.se

Vi söker nu en mångsidig och erfaren person som vill gå in och ta ett helhetsansvar för Skolportens digitala utveckling och webbplats. Ditt fokus kommer att ligga på att sköta och marknadsföra webbplatsen och sociala kanaler. Skolporten.se har idag ca 45 000 besök per vecka. Det arbetet innebär generellt publiceringsarbete av text och bild. Du besitter ett helhetstänk, vilket innebär att se möjligheter och viss form av strategiarbete. I ditt ansvarsområde ingår även att skapa landningssidor, ta fram nya sidor i WordPress.

Bakgrund

Du har sannolikt en bakgrund som journalist och har arbetat med webb och andra digitala kanaler. Antingen jobbar du idag på en redaktion eller så kanske du har klivit över till en webbyrå eller marknadsavdelning. Eftersom det idag är så viktigt att både innehållet är bra och hur det sprids och konverterar ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med marknadsföring inom sociala medier (Facebook/Instagram). Du behöver även ha erfarenhet och kunskap inom InDesign och Photoshop.

Personlighet och egenskaper

Som person så tror vi att du är prestigelös, bra på att hjälpa dina kollegor inom ditt kunskapsområde, har lätt för att ta goda råd inom deras områden, gärna hugger i och tar tag i alla saker som måste fungera på en mindre redaktion. Du är naturligtvis driven och vill uppnå redaktionens digitala målsättningar samt har en god känsla för språk, form och design.

Teamet du kommer till

Skolportens redaktion är ett härligt gäng som brinner för skolfrågor. Det är alltså inte nödvändigt att du kan detta ämne. Men det är stor risk att du smittas och snart själv börjar brinna för det. De flesta har jobbat där några år och det är lätt att trivas. Att arbetsplatsen är belägen på en tvärgata till Götgatspuckeln bidrar också, med närhet till kommunaltrafik och ett stort utbud av lunchrestauranger.

Delar av Skolportens trevliga redaktionsgäng

Tjänsten är en Interimslösning på minst 6 månader med god chans till förlängning eller anställning därefter. Omfattning ca 60 procent beroende på person. Vi ser gärna att det startar med en introperiod runt månadsskiftet maj/juni för att sedan dra igång på allvar i augusti. Men detta kan vara flexibelt beroende på vilka möjligheter du har.

Din ansökan i form utav CV och ett personligt brev skickas till peter.berg@team720.se. Ange ” Webbansvarig Skolporten.se” i ämnesraden. För mer information om tjänsten, kontakta Peter Berg på 070 – 295 55 78 eller Björn Lorentzi på 08 – 554 205 41. Vi startar intervjuerna direkt, skicka därför in din ansökan redan idag. Tillsättning sker så snart vi har hittat rätt person. Vi ser därför fram emot din ansökan snarast.

Sidan publicerades 2019-05-20 14:09 av Hedda Lovén


Konferenser
Lediga jobb
Alla lediga jobb
SKOLPORTENS MAGASIN
Tema: Skolans styrning
  Skolporten nr 3/2019 – ute nu

Tema: Skolans styrning

Sveriges rektorer slits mellan budgetkrav och elevers rätt till likvärdig utbildning.

Prova på-pris: 2 nr/99 kr!
Pedagogiska poddar
Poddar om utbildning och läraryrket

Poddar om utbildning och läraryrket

Det finns en mängd podcasts om undervisning, lärande och lärarprofessionen i sig: här länkar vi till ett urval, välkommen in och börja botanisera!

Läs mer
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Funderar du på nytt jobb efter sommaren? Missa inte Skolportens fokussida med nyheter om lön och karriär för dig som är lärare och skolledare!

Till Lön och karriär
Mest läst senaste veckan

Skolministeriet : Vad ska bort från skolan?

Förväntningarna på vad skolan ska hinna lära ut till eleverna är höga. Samhällsutmaningar av olika slag möts av krav på att skolan borde göra mer. Det kan gälla allt från stresshantering till källkritik och jämställdhet. Men i tider av lärarbrist och rapporter om stress och press hos både lärare och elever, höjs nu röster som menar att vi behöver tänka om.

Caroline vägrar låta barnen gå i svensk skola – expert kritisk

Föräldrarna i den nya skolrörelsen vill inte låta barnen gå i svensk skola. Skolforskaren Martin Karlberg är mycket kritisk till gruppen och undervisningsmetoden där barnen slipper skolan. ”Det finns gedigen forskning som visar att elever inte ska styra sin undervisning själv”, säger han.

Universitet i Nederländerna rekryterar bara kvinnor

Män göre sig icke besvär. Det nederländska universitetet Eindhoven University of Technology kommer bara att anställa kvinnor framöver. Syftet är att få en jämnare balans bland könen i personalen.

Aktuella arbetsgivare
Nyhetskategorier
Utmärkelser

De prisas av kommunen för sin pedagogik

Både Årets lärare och Årets arbetslag finns på Hjärupslundsskolan i Staffanstorp.

Sex skolhuvudmän tilldelas kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2019 för digital skolutveckling

Sex skolhuvudmän, med olika förutsättningar och storlek, kommunala så väl som fristående, visar nu hur svenska skolor möter utmaningarna med utnyttjande av digitaliseringens möjligheter. För sitt arbete har de nu tilldelats kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2019.

Lista: Här är alla elever och lärare som fick skolutmärkelser i Södertälje

Hela 19 utmärkelser delades ut till elever och lärare i Södertälje för deras insatser i skolan. Här listar vi alla som fick årets utmärkelser.

Läs fler