Skolporten söker en Digitalt ansvarig till redaktionen på Skolporten.se

Skolporten kärnverksamhet är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Övriga verksamhetsområden är forskningsmagasin och karriärannonsering. Skolporten bevakar ett hundratal nyhetskällor, organisationer och myndigheter. Varje vardag publiceras de viktigaste skolnyheterna på deras webb samt sammanfattar dem i kostnadsfria nyhetsbrev. De bevakar vetenskapliga artiklar och tidskrifter, och intervjuar alla forskare som disputerar inom områden som är relevanta för förskola/skola. Företaget grundades år 2000.

Team720 söker nu en Digitalt ansvarig till redaktionen på Skolporten.se

Vi söker nu en mångsidig och erfaren person som vill gå in och ta ett helhetsansvar för Skolportens digitala utveckling och webbplats. Ditt fokus kommer att ligga på att sköta och marknadsföra webbplatsen och sociala kanaler. Skolporten.se har idag ca 45 000 besök per vecka. Det arbetet innebär generellt publiceringsarbete av text och bild. Du besitter ett helhetstänk, vilket innebär att se möjligheter och viss form av strategiarbete. I ditt ansvarsområde ingår även att skapa landningssidor, ta fram nya sidor i WordPress.

Bakgrund

Du har sannolikt en bakgrund som journalist och har arbetat med webb och andra digitala kanaler. Antingen jobbar du idag på en redaktion eller så kanske du har klivit över till en webbyrå eller marknadsavdelning. Eftersom det idag är så viktigt att både innehållet är bra och hur det sprids och konverterar ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med marknadsföring inom sociala medier (Facebook/Instagram). Du behöver även ha erfarenhet och kunskap inom InDesign och Photoshop.

Personlighet och egenskaper

Som person så tror vi att du är prestigelös, bra på att hjälpa dina kollegor inom ditt kunskapsområde, har lätt för att ta goda råd inom deras områden, gärna hugger i och tar tag i alla saker som måste fungera på en mindre redaktion. Du är naturligtvis driven och vill uppnå redaktionens digitala målsättningar samt har en god känsla för språk, form och design.

Teamet du kommer till

Skolportens redaktion är ett härligt gäng som brinner för skolfrågor. Det är alltså inte nödvändigt att du kan detta ämne. Men det är stor risk att du smittas och snart själv börjar brinna för det. De flesta har jobbat där några år och det är lätt att trivas. Att arbetsplatsen är belägen på en tvärgata till Götgatspuckeln bidrar också, med närhet till kommunaltrafik och ett stort utbud av lunchrestauranger.

Delar av Skolportens trevliga redaktionsgäng

Tjänsten är en Interimslösning på minst 6 månader med god chans till förlängning eller anställning därefter. Omfattning ca 60 procent beroende på person. Vi ser gärna att det startar med en introperiod runt månadsskiftet maj/juni för att sedan dra igång på allvar i augusti. Men detta kan vara flexibelt beroende på vilka möjligheter du har.

Din ansökan i form utav CV och ett personligt brev skickas till peter.berg@team720.se. Ange ” Webbansvarig Skolporten.se” i ämnesraden. För mer information om tjänsten, kontakta Peter Berg på 070 – 295 55 78 eller Björn Lorentzi på 08 – 554 205 41. Vi startar intervjuerna direkt, skicka därför in din ansökan redan idag. Tillsättning sker så snart vi har hittat rätt person. Vi ser därför fram emot din ansökan snarast.

Sidan publicerades 2019-05-20 14:09 av Hedda Lovén


Konferenser
SKOLPORTENS MAGASIN
Tema: Skolans styrning
  Skolporten nr 3/2019 – ute 16 maj

Tema: Skolans styrning

Sveriges rektorer slits mellan budgetkrav och elevers rätt till likvärdig utbildning. Intervjun: Didaktikforskaren Simon Hjort vill utbilda framtidens tänkare. Reportage: Lekens betydelse i förskolan. +Skolportens favorit: Så skapas rektors pedagogiska ledarskap. +Så väcker vi tjejers teknikintresse. +Unga kämpar för bättre sexualundervisning.

Läs mer här!
Aktuella chefstjänster
Fler platsannonser
Pedagogiska poddar
Poddar om utbildning och läraryrket

Poddar om utbildning och läraryrket

Det finns en mängd podcasts om undervisning, lärande och lärarprofessionen i sig: här länkar vi till ett urval, välkommen in och börja botanisera!

Läs mer
Tjänster specialpedagogik
Fler tjänster
Fördjupning
Dags att växa?

Dags att växa?

Sommaren är i antågande och just nu är det många som funderar på sin arbetssituation och möjligheten till nya utmaningar. Går du i samma tankar? Vi har samlat ett antal nyheter om lön, karriär och yrkesutveckling i ett särskilt temabrev för dig som funderar över dina karriärmöjligheter.

Till Tema Karriär
Mest läst senaste veckan

”Bara Sverige svenska skolavslutningar har”

Skolan ska vara icke-religiös. Men skolavslutningen kan äga rum i kyrkan. Det är väl bara i ett sekulärt land som Sverige som inte ens kyrkan ses som en religiös boning, skriver Dagens Samhälles Margit Silberstein i en kommentar.

Så mycket tjänar Ekström och hennes generaldirektörer

Regeringen har satt nya löner på alla under utbildningsdepartementet. En rektor har högre lön än ministrarna på departementet.

”Tystnaden efter Pisa är oroväckande”

Hanteringen av OECD-rapporten kan sägas avslöja en brist på förmåga till självprövning hos Sveriges högsta utbildningspolitiska och administrativa ledning, skriver Inger Enkvist, professor emerita i spanska.

Aktuella arbetsgivare
Nyhetskategorier
Utmärkelser

De prisas av kommunen för sin pedagogik

Både Årets lärare och Årets arbetslag finns på Hjärupslundsskolan i Staffanstorp.

Sex skolhuvudmän tilldelas kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2019 för digital skolutveckling

Sex skolhuvudmän, med olika förutsättningar och storlek, kommunala så väl som fristående, visar nu hur svenska skolor möter utmaningarna med utnyttjande av digitaliseringens möjligheter. För sitt arbete har de nu tilldelats kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2019.

Lista: Här är alla elever och lärare som fick skolutmärkelser i Södertälje

Hela 19 utmärkelser delades ut till elever och lärare i Södertälje för deras insatser i skolan. Här listar vi alla som fick årets utmärkelser.

Världens bästa lärare finns i Borrby – hyllas i tv: ”Så mycket känslor”

Olof Jönsson är inte vilken lärare som helst. Han är världens bästa. Åtminstone om man ska tro hans elever som nominerat honom till Lilla Aktuellt:s ”Min lärare”. I veckan överraskades han av filmkameror i klassrummet och på fredagsförmiddagen fick han se sig själv på tv.

Pris till Ystads utbildning i marinpedagogik

Med diplom och en oljemålning prisades på fredagen den marinpedagogiska verksamheten på Marietorps naturskola

Läs fler