Hoppa till sidinnehåll

Skolportens magasin

Skolportens magasin

Prenumerera på Skolportens magasin!

Skolportens magasin är ett oberoende populärvetenskapligt magasin med fokus på forskning och utveckling i förskolan och skolan. Magasinet innehåller allt från reportage, artiklar och krönikor till aktuell forskning och knyter samman forskar- och skolvärlden i syfte att stärka skolans vetenskapliga grund. Skolporten har varit nominerat till Publishingpriset fyra gånger, senast år 2023.

2 NR PROVA-PÅ*
99 sek
*endast för nya prenumeranter.
Beställ
HELÅR (6 NR)
590 sek
Beställ
2 ÅR (12 NR)
995 sek
Beställ
STUDENTPRIS (6 NR)
149 sek
Beställ
Skolportens magasin

Skolporten nr 2/2024

Tema

Praktisk-estetiska ämnen. Genom praktiskt arbete utvecklar eleverna unika kunskaper. Nu höjs allt fler röster till de praktisk-estetiska ämnenas försvar.

Intervju

Agneta Gulz, professor i kognitionsvetenskap, beskriver rådande undervisning som pseudovetenskaplig. Vad menar hon egentligen?

Ledarskap

Betygsutredaren och forskaren Jörgen Tholin om betygsinflation och rektorers ansvar.

Reportage

Följ med till en skola i nederländska Utrecht, som kämpar mot ökad segregation och ett kritiserat skolsystem.

Inblick

En ny forskningsöversikt belyser unga mäns psykiska ohälsa i Norden.

Krönika

Karin Berg vill ge estetiska ämnen den status de förtjänar.

Avhandlat

De senaste doktorsavhandlingarna inom utbildningsvetenskap samt Lärarpanelens favoritavhandling.

Hallå där!

Docent Lotta Borg Skoglunds forskning visar att flickor med adhd får sin diagnos fyra år senare än pojkar.

Läs mer om numret här

Senaste magasinen

Läs magasinet digitalt!

Är du redan prenumerant på Skolportens tryckta forskningsmagasin får du också tillgång till hela arkivet i din smarta telefon, surfplatta och på din dator utan extra kostnad. Ladda ner appen Skolportens magasin i Google Play eller App Store, eller klicka på knappen nedan för att läsa på din dator!
PS. Du behöver aktivera ditt konto först, det kan du göra här!

Du hittar också ett urval av artiklarna från Skolportens magasin under respektive nummer.

Skolan är ingen ö

14 februari
Att arbeta med laddade och kontroversiella frågor, som exempelvis Israel–Palestinakonflikten, är en del av skolans demokratiuppdrag. Men det är ingen lätt uppgift, visar en granskning från Skolinspektionen från år 2022. Det skriver Moa Duvarci Engman, chefredaktör för Skolportens magasin.

Svåra frågor i klassrummet

14 februari
Frågor som rasism, konspirationsteorier och intolerans kan kännas svåra att hantera i undervisningen. Men det finns strategier och verktyg som lärare kan använda. Läs mer i artikeln ur nya numret av Skolportens magasin!

INFORMATION OM MAGASINET

Kundtjänst: prenumeration@preno.se,  08–522 531 22

 • Du kan teckna en prenumeration här: Skolporten.preno.se.

  Du kan även kontakta kundtjänst:
  Mejladress: prenumeration@preno.se
  Telefon: 08–522 531 22
  Öppettider: Måndag-torsdag: 9-17, lunchstängt 12-13
  Fredagar 9-16, lunchstängt 12-13

 • Är du redan prenumerant på Skolportens tryckta forskningsmagasin får du också tillgång till e-tidningen Skolporten. Du får tillgång till hela det digitala arkivet i din smarta telefon, surfplatta och på din dator utan extra kostnad. Ladda ner appen Skolportens magasin i Google Play eller App Store. Har du frågor kring Skolportens e-tidning, problem med att logga in eller saknar ditt kundnummer så kontakta kundtjänst prenumeration@preno.se.

  Gör så här:

  För att läsa digitala Skolporten i din smarta telefon eller surfplatta, ladda ner Skolporten i App Store eller Google Play.  För att läsa i din dator, klicka här.

  Ange din e-postadress samt ett lösenord på minst 6 tecken. När du skapat ditt konto och loggat in kan du läsa Skolportens magasin både på din dator, i din smarta telefon och på din surfplatta med samma inloggningsuppgifter.

  Om du ombeds fylla i ditt kundnummer hittar du det på din senaste faktura, eller på magasinets baksida, i det övre högra hörnet

  Din mejladress och ditt lösenord som du själv väljer använder du sedan för att komma åt ditt konto.

 • Genom att paketera lösningar anpassade efter era behov hjälper vi er att kommunicera med era målgrupper. Nå lärare och ledare i hela landet genom våra kanaler! Varje nummer av magasinet har olika teman. Kontakta annonsansvarig Fredrik Sjöman, Annonssäljarna, för att få veta mer! Mejladress: fredrik.sjoman@annonssaljarna.se.Telefon: 076-005 6345. 

 • Ja, om din skolhuvudman är medlem i Ifous så har du möjlighet att få Skolportens magasin som en medlemsförmån. Kontakta medlemsansvarig Emma Kreü på Ifous för att få veta mer om dina förmåner!
  Mejladress: emma.kreu@ifous.se. Telefon: 073-513 07 36

Dela via: 

Nyhetsbrev