Hoppa till sidinnehåll

AI i undervisningen

Tema

AI i undervisningen

Välkommen till Skolportens digitala TEMA-föreläsning för dig som vill lära dig mer om artificiell intelligens och hur den nya teknologin påverkar arbetet i skolan. På vilka sätt är AI användbart i klassrummet, och vilka utmaningar kan du behöva hantera i den digitala skolan? Föreläsningen är av intresse för alla som arbetar i grundskolan, gymnasieskolan eller inom vuxenutbildningen.

Föreläsningen är cirka 60 minuter lång, och du kan se den när det passar dig under sex veckor, mellan 16 oktober och 23 november. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till talaren via vår webbportal. Du får också reflektions- och diskussionsfrågor, som kan underlätta i det fortsatta arbetet med kollegor.

Mycket lättare att hitta tid för fortbildning när man slipper restid och inte behöver närvara en specifik tid.

Sagt av tidigare deltagare

Temat berör:

AI i undervisningen – lär dig mer om framtidens teknik
Artificiell intelligens är en revolutionerande teknologi som påverkar alla delar av samhället. Men vad är AI och hur kan du som lärare använda tekniken i din undervisning? Föreläsningen ger en introduktion till AI och dess olika begrepp. Du får också praktiska förslag på hur du kan dra nytta av AI i planering och genomförande av undervisningen, i olika ämnen.

 • Vilka olika varianter av AI är användbara i klassrummet?
 • Hur kan ChatGPT effektivisera dina administrativa uppgifter och skapa lektionsplaneringar?
 • Vilka utmaningar kring etik och moral innebär AI i skolan, och hur diskuterar du dessa med eleverna?
 • Hur kan du tänka kring fusk och rättvis bedömning i den digitala skolan?

Joakim Flink

LEG. LÄRARE

Joakim Flink är leg. lärare med bakgrund som programmerare. Han undervisar i AI och programmering på ABB-gymnasiet i Västerås, där han har startat en framgångsrik spetsutbildning inom AI. Han ligger också bakom en nationell vuxenutbildning för AI Sweden. Utöver läraruppdraget driver Joakim ett startup-företag som syftar till att främja elevhälsan med hjälp av digitala och AI-baserade lösningar. 2022 var Joakim en av finalisterna för TechSveriges utmärkelser Årets AI-svensk och Årets kompetensbildare.

PRAKTISK INFORMATION

Här har vi samlat svar på frågor som är bra att veta.

 • När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mejl fastnar i spamfilter.

  Ytterligare information skickas ut via e-post cirka 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på den första dagen.

  Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se. Notera att utbildningsplattformen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

 • Licensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega. För att underlätta kommunikationen på vår utbildningsplattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

  Du kan avboka fram till 30 dagar före start. Vid avbokning fram till 30 dagar före start återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före start sker ingen återbetalning.

  Om tillfället ställs in, återbetalas hela beloppet.

 • Vi reserverar oss för programändringar, t.ex. ändringar av innehåll på grund av att en talare blivit sjuk eller byte av lokal. Vår ambition är att informera med god marginal, men det kan ske med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

 • Cirka en vecka innan föreläsningen/föreläsningarna startar får du ett informationsmejl. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.

   

  Kl. 08.00 på den första dagen får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är InvitePeople. Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig senast kl. 08.00 den första dagen och stänger kl. 24.00 den sista dagen.

   

  Föreläsningen/föreläsningarna är förinspelad och finns publicerad under hela perioden. Du kan stoppa filmen/filmerna när du behöver ta en paus. Det går också bra att se dem flera gånger om. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig dygnet runt och du kan titta när det passar dig.

   

  Åhörarkopior och diskussionsfrågor finns på din inloggning och kan skrivas ut. Du kan kommunicera med andra deltagare och talare via en chatt samt en meddelandefunktionen. Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.

   

  Utvärdera föreläsningen/föreläsningarna direkt på webbplattformen.

   

Dela via: 

Bokningsinfo

 • Datum
  16 okt – 23 nov 2023
 • Tid
  08:00–23:59
 • Pris (exkl. moms)
  795,00 kr

Prisnivåer

 • Ordinarie pris: (exkl. moms)
  Till och med 2023-11-23
  795,00 kr

GRUPPRABATT
Licensen är personlig. Är ni en grupp deltagare på 5 personer eller fler? Mejla oss för grupprabatt!

Frågor om temat?

Relaterat innehåll

Nyhetsbrev