Hoppa till sidinnehåll

AI som resurs och utmaning i skolan

Tema

AI som resurs och utmaning i skolan

Välkommen till Skolportens digitala föreläsning för dig som vill lära dig mer om AI och den digitala skolan. Föreläsningen presenterar aktuell forskning om digitala resurser i klassrummet och diskuterar fördelar och utmaningar med användningen av artificiell intelligens. Innehållet är aktuellt för lärare, skolbibliotekarier och rektorer i grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Filmen är cirka 60 minuter lång och du kan se den när det passar dig under sex veckor, mellan 18 mars och 29 april. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till föreläsaren Thomas Nygren via vår webbportal. Du får också reflektions- och diskussionsfrågor, som kan underlätta i det fortsatta arbetet med kollegor.

Mycket lättare att hitta tid för fortbildning när man slipper restid och inte behöver närvara en specifik tid.

Sagt av tidigare deltagare

Föreläsare:

Thomas Nygren

PROFESSOR I DIDAKTIK

Temat berör:

AI som resurs och utmaning i skolan
I takt med utvecklingen av det digitala samhället har lärarens roll förändrats. En av de stora utmaningarna är risken för fusk och plagiat med hjälp av avancerade textgenereringsverktyg, men AI erbjuder också nya möjligheter. Både lärare och skolledare behöver vara medvetna om kritiska aspekter vid valet av digitala resurser i undervisningen, så att eleverna på ett positivt sätt kan använda datorerna för att lära sig nya, viktiga och svåra saker. Föreläsningen presenterar aktuell forskning om digitala resurser i klassrummet och diskuterar användningen av artificiell intelligens (AI).

Thomas Nygren

PROFESSOR I DIDAKTIK

Thomas Nygren är professor i didaktik med inriktning mot historia och samhällskunskap vid Uppsala universitet. Han leder forskningsprojekten GÄCKA och SEGA:D som handlar om undervisning för digital källkritik mot desinformation.

PRAKTISK INFORMATION

Här har vi samlat svar på frågor som är bra att veta.

 • När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mejl fastnar i spamfilter.

  Ytterligare information skickas ut via e-post cirka 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på den första dagen.

  Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se. Notera att utbildningsplattformen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

 • Licensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega. För att underlätta kommunikationen på vår utbildningsplattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

  Du kan avboka fram till 30 dagar före start. Vid avbokning fram till 30 dagar före start återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före start sker ingen återbetalning.

  Om tillfället ställs in, återbetalas hela beloppet.

 • Vi reserverar oss för programändringar, t.ex. ändringar av innehåll på grund av att en talare blivit sjuk eller byte av lokal. Vår ambition är att informera med god marginal, men det kan ske med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

 • Cirka en vecka innan föreläsningen/föreläsningarna startar får du ett informationsmejl. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.

   

  Kl. 08.00 på den första dagen får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är InvitePeople. Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig senast kl. 08.00 den första dagen och stänger kl. 24.00 den sista dagen.

   

  Föreläsningen/föreläsningarna är förinspelad och finns publicerad under hela perioden. Du kan stoppa filmen/filmerna när du behöver ta en paus. Det går också bra att se dem flera gånger om. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig dygnet runt och du kan titta när det passar dig.

   

  Åhörarkopior och diskussionsfrågor finns på din inloggning och kan skrivas ut. Du kan kommunicera med andra deltagare och talare via en chatt samt en meddelandefunktionen. Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.

   

  Utvärdera föreläsningen/föreläsningarna direkt på webbplattformen.

   

Dela via: 

Bokningsinfo

 • Datum
  18 mar – 29 apr 2024
 • Pris (exkl. moms)
  795,00 kr

Prisnivåer

 • Stndardpris (exkl. moms)
  Till och med 2024-04-29
  795,00 kr

GRUPPRABATT
Licensen är personlig. Är ni en grupp deltagare på 5 personer eller fler? Mejla oss för grupprabatt!

Frågor om temat?

Relaterat innehåll

Nyhetsbrev