Hoppa till sidinnehåll

Autism och adhd i fritidshemmet

Tema

Autism och adhd i fritidshemmet

Välkommen till Skolportens digitala föreläsning för dig som vill lära dig mer om hur tydliggörande pedagogik kan få fritidshemmet att fungera bättre för elever med autism eller adhd. Föreläsningen riktar sig till alla som arbetar i fritidshemmet.

Föreläsningen fördjupar och utvecklar din kunskap om autism och adhd, samt ger dig konkreta verktyg för att bemöta och stötta elever med NPF på bästa sätt. Filmen är cirka 50 minuter lång och du kan se den när det passar dig under sex veckor, mellan 23 april och 4 juni. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till talarna via vår webbportal. Du får också reflektions- och diskussionsfrågor, som kan underlätta i det fortsatta arbetet med kollegor.

Mycket lättare att hitta tid för fortbildning när man slipper restid och inte behöver närvara en specifik tid.

Sagt av tidigare deltagare

Cajsa Jahn

FÖRFATTARE OCH UTBILDARE

Malin Reuterswärd

FÖRFATTARE OCH UTBILDARE

Föreläsningen berör:

Autism och adhd i fritidshemmet – så blir du en tydliggörare

Det kan vara en stor utmaning att ansvara för undervisningen på fritidshemmet när eleverna kommer dit efter kravfylld skoldag. För elever med NPF kan övergången från skola till fritids bli jobbig, vilket ställer extra krav på dig som pedagog. I den här föreläsningen får du kunskap om vad som kan bli svårt och varför. Du får konkreta verktyg för att möta alla elever på bästa sätt, och därmed få fritids att fungera för fler. Föreläsningen vänder sig till alla som arbetar i fritidshemmet. Du lär dig bland annat att

 • förebygga med visuellt stöd
 • använda dig själv som tydliggörare
 • hantera utåtagerande elever.

Malin Reuterswärd

FÖRFATTARE OCH UTBILDARE

Malin Reuterswärd har lång erfarenhet av att arbeta med elever med autism och adhd, både i skola och fritidshem. Hon är medförfattare till en rad böcker om tydliggörande pedagogik och samtalsmetoder i olika verksamheter och för föräldrar, och arbetar idag med utbildning och coachning kring barn med NPF, i skolor och för föräldrar.

Cajsa Jahn

FÖRFATTARE OCH UTBILDARE

Cajsa Jahn har lång erfarenhet av att arbeta med elever med autism och adhd, både i skola och fritidshem. Hon är medförfattare till en rad böcker om tydliggörande pedagogik och samtalsmetoder i olika verksamheter och för föräldrar, och arbetar idag med utbildning och coachning kring barn med NPF, i skolor och för föräldrar.

PRAKTISK INFORMATION

Här har vi samlat svar på frågor som är bra att veta.

 • När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mejl fastnar i spamfilter.

  Ytterligare information skickas ut via e-post cirka 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på den första dagen.

  Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se. Notera att utbildningsplattformen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

 • Licensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega. För att underlätta kommunikationen på vår utbildningsplattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

  Du kan avboka fram till 30 dagar före start. Vid avbokning fram till 30 dagar före start återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före start sker ingen återbetalning.

  Om tillfället ställs in, återbetalas hela beloppet.

 • Vi reserverar oss för programändringar, t.ex. ändringar av innehåll på grund av att en talare blivit sjuk eller byte av lokal. Vår ambition är att informera med god marginal, men det kan ske med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

 • Cirka en vecka innan föreläsningen/föreläsningarna startar får du ett informationsmejl. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.

   

  Kl. 08.00 på den första dagen får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är InvitePeople. Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig senast kl. 08.00 den första dagen och stänger kl. 24.00 den sista dagen.

   

  Föreläsningen/föreläsningarna är förinspelad och finns publicerad under hela perioden. Du kan stoppa filmen/filmerna när du behöver ta en paus. Det går också bra att se dem flera gånger om. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig dygnet runt och du kan titta när det passar dig.

   

  Åhörarkopior och diskussionsfrågor finns på din inloggning och kan skrivas ut. Du kan kommunicera med andra deltagare och talare via en chatt samt en meddelandefunktionen. Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.

   

  Utvärdera föreläsningen/föreläsningarna direkt på webbplattformen.

   

Dela via: 

Bokningsinfo

 • Datum
  23 apr – 4 jun 2024
 • Tid
  08:00–23:59
 • Pris (exkl. moms)
  795,00 kr

Frågor om temat?

Relaterat innehåll

Nyhetsbrev