Hoppa till sidinnehåll

Språkutvecklande arbetssätt för vuxna

Tema

Språkutvecklande arbetssätt för vuxna

Välkommen till Skolportens digitala temaföreläsning om språkutvecklande arbetssätt för vuxna. Föreläsningen behandlar även det specifika med att undervisa vuxna, och spelades in på Skolportens konferens om vuxenutbildning hösten 2021, och är av intresse för alla som arbetar med vuxenutbildning.

Ta del av en digital föreläsning med Annsofie Engborg, som tar upp konkreta arbetssätt för hur ämneslärare kan få syn på språkliga utmaningar och hur vi kan ge elever inom vuxenutbildningen framgångsrika strategier för lärande. Föreläsningen är 45 minuter lång, och du kan se den när det passar dig under sex veckor. Under hela perioden kan du chatta med andra deltagare och ställa frågor till föreläsaren via vår webbportal. Du får också reflektions- och diskussionsfrågor, som kan underlätta i det fortsatta arbetet med kollegor.

Mycket lättare att hitta tid för fortbildning när man slipper restid och inte behöver närvara en specifik tid.

Sagt av tidigare deltagare

Temat berör:

Vad innebär språkutvecklande arbetssätt i praktiken?
Majoriteten av deltagarna inom vuxenutbildningen har inte svenska som modersmål. Många är skolovana och har en pressad konkurrerande vardag. Hur kan vi stötta eleverna och tillgängliggöra innehållet och kunskapen, så att de förstår och blir godkända? Under den här föreläsningen visas konkreta arbetssätt för hur ämneslärare kan få syn på språkliga utmaningar och hur vi kan ge eleverna framgångsrika strategier för lärande.

 • Vilka språkliga utmaningar har komvuxelever?
 • Vad menas med skolspråk och ämnesspråk?
 • Vilka konkreta metoder kan användas för att arbeta med språket i alla ämnen?
 • Hur skapar vi en organisation kring kollegialt lärande, så att språk- och ämneslärare kan utvecklas och lära av varandra?

Annsofie Engborg

LÄRARE/FÖRFATTARE

Annsofie Engborg har en bakgrund som lärare på komvux (sv, sva och re), är chefredaktör på Sfi-lärartidningen och arbetar med nationella kompetensutvecklingssatsningar för hela vuxenutbildningen bl.a. inom språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Hon är författare till Att undervisa vuxna – språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt (2020), samt Digital kompetens för sfi-lärare (2018).

PRAKTISK INFORMATION

Här har vi samlat svar på frågor som är bra att veta.

 • När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om inte, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mejl fastnar i spamfilter.

  Ytterligare information skickas ut via e-post cirka 10 dagar före start. Inloggningsuppgifter skickas ut kl 08.00 på den första dagen.

  Om du inte kan boka plats eller har frågor i övrigt, kontakta oss gärna via e-post: kompetens@skolporten.se. Notera att utbildningsplattformen kräver den senaste versionen av Chrome, Firefox eller Edge för att fungera som den ska.

 • Licensen är individuell och gäller för 1 deltagare. Det är inte tillåtet att dela på en licens. Deltagarplatsen kan överlåtas till en kollega. För att underlätta kommunikationen på vår utbildningsplattform kommer ditt namn att vara synligt för övriga deltagare och talare i en deltagarlista. Du kan enkelt själv ändra på detta när du loggat in.

  Du kan avboka fram till 30 dagar före start. Vid avbokning fram till 30 dagar före start återbetalas fakturerad deltagaravgift minus en administrativ avgift på 500 kr. Avbokas platsen senare än 30 dagar före start sker ingen återbetalning.

  Om tillfället ställs in, återbetalas hela beloppet.

 • Vi reserverar oss för programändringar, t.ex. ändringar av innehåll på grund av att en talare blivit sjuk eller byte av lokal. Vår ambition är att informera med god marginal, men det kan ske med kort varsel. Vi ber om förståelse för detta. Vårt mål är alltid att presentera ett kvalitativt innehåll på bästa möjliga sätt.

 • Cirka en vecka innan föreläsningen/föreläsningarna startar får du ett informationsmejl. Titta gärna i din skräppost om du inte hittar det. Hör annars av dig till oss.

   

  Kl. 08.00 på den första dagen får du din inloggningslänk. Obs! Länkens avsändare är InvitePeople. Inloggningen är personlig och gäller för 1 deltagare. Du kan inte logga in från flera olika enheter med samma lösenord. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig senast kl. 08.00 den första dagen och stänger kl. 24.00 den sista dagen.

   

  Föreläsningen/föreläsningarna är förinspelad och finns publicerad under hela perioden. Du kan stoppa filmen/filmerna när du behöver ta en paus. Det går också bra att se dem flera gånger om. Föreläsningen/föreläsningarna finns tillgänglig dygnet runt och du kan titta när det passar dig.

   

  Åhörarkopior och diskussionsfrågor finns på din inloggning och kan skrivas ut. Du kan kommunicera med andra deltagare och talare via en chatt samt en meddelandefunktionen. Vill du inte vara synlig i deltagarlistan kan du välja att vara anonym.

   

  Utvärdera föreläsningen/föreläsningarna direkt på webbplattformen.

   

Dela via: 

Bokningsinfo

 • Datum
  23 okt – 4 dec 2023
 • Tid
  08:00–23:59
 • Pris (exkl. moms)
  595,00 kr

Prisnivåer

 • Boka-tidigt-pris: (exkl. moms)
  Till och med 2023-09-23
  595,00 kr
 • Ordinarie pris: (exkl. moms)
  Till och med 2023-12-04
  795,00 kr

GRUPPRABATT
Licensen är personlig. Är ni en grupp deltagare på 5 personer eller fler? Mejla oss för grupprabatt!

Frågor om temat?

Relaterat innehåll

Nyhetsbrev